Profiel

Sonja Mars - LinkedIn Profielfotograaf -9238 LowRes

eCoach4u is in 2013 opgericht door Drs. Sonja G.J. Mars. Na een internationale universitaire opleiding en een baan in de luchtvaartindustrie, heeft Sonja Mars vrij snel de switch gemaakt naar het HR vak. Zij is jarenlang werkzaam geweest in HR functies in het bedrijfsleven en binnen de overheid. De rode draad in haar werk en leven is de ontwikkeling van mensen en hoe zij een leven kunnen creëren dat past bij hun drijfveren en talenten.

De laatste jaren is zij zich meer gaan ontwikkelen in mindfulness,  compassie en ACT (Acceptance Commitment Theory). Deze eeuwenoude wijsheden helpen om niet alleen vanuit het hoofd te leven maar meer in het moment. Het beoefenen van Mindfulness geeft ook inzichten in wat er daadwerkelijk speelt en welke patronen je kunnen belemmeren om voluit en volledig te leven. Dit heeft Sonja uit eigen ervaring ondervonden en deze wijsheden gebruikt zij ook in haar coaching middels oefeningen en een manier van coachen die  mindful is.   

Sonja is afgestudeerd in Europese studies en (gedeeltelijk) psychologie. Daarna heeft zijn de opleiding tot Master coach gevolgd aan het Europees Instituut (onderdeel de Baak) Sinds 2015 is zij gecertificeerd ecoach level II  en opgenomen in het internationale ecoach register. Als gecertificeerd ecoach werkt zij op basis van het ABC model en een methodiek speciaal voor ecoaching ontwikkeld.

Sinds 2019 is Sonja naast loopbaan en e-coach ook Mindfulness trainer (opleiding See True), (zelf-)Compassie trainer en heeft zij de opleiding ACT (acceptance commitment therapy) afgerond. Hierdoor kan zij mensen begeleiden bij werk-gerelateerde vragen maar ook vragen rondom persoonlijke ontwikkeling. Met name het inzicht krijgen in en loslaten van niet werkende gedachtepatronen volgens ACT past zij regelmatig toe. Zodra meer ruimte is ontstaan in de gedachtenpatronen en overige gewoonte patronen kan de client stappen maken in de richting van wat voor hem belangrijk is op basis van waarden. Daarbij hoort ook het inzichtelijk maken welke stappen hij hier NU in kan zetten. ACT is een geschikte methodiek die op een speelse én effectieve wijze toegepast wordt.   

Sonja altijd bezig met zichzelf ontwikkelen op verschillende terreinen. Naast haar werk doet zij graag aan Yin Yoga, Pilates en wandelen in de natuur. Dit houdt haar gezond en in balans. Regelmatig is zij te vinden in het bos met haar hond of met anderen. Zij houdt van koken, lekker en gezond eten en reizen naar andere culturen.   

Sonja is getrouwd en heeft 2 zonen en een hond.     

eCoachPro_Certified_Level02_web[1]

Op al onze overeenkomsten en handelingen is de Ethische Gedragscode van de de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) van toepassing.


Mindfulness Based Compassionate Living